Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egészséges vagy?

2011.07.18

 

Kicsattansz az egészségtől? Horoszkópod bolygói elárulják!

A bolygók helyzete jelezheti szervezetünk erős illetve gyenge pontjait, betegségre való hajlamát. Hogy miképp? Az alábbiakból megtudhatod!

Hold

A Hold az érzelmeket, az ösztönvilágot, a befogadást, az odaadást és az anyát szimbolizálja, a kisagy, a gyomor, a folyadékháztartás, a nyálkahártyák, a szaporodási funkció, a testnedvek keringése tartozik a hatáskörébe, valamint a férfi bal és a nő jobb szemének állapotáért felel. A Rák jegyét uralja, a Bikában emelkedésben, a Skorpióban esésben, míg a Bakban rangvesztve áll. Hátráltatott helyzetben, gyengítve felboríthatja a szervezet testnedveinek háztartását. Továbbá szomorúságot és lehangoltságot okozhat, a teljesség és beteljesülés hiányában pedig depresszióhoz vezethet. A Naphoz hasonlóan nemcsak a tartozkodási jegye által uralt testrészekre, hanem az általános jól-létre, elősorban az érzelmi megnyilvánulásokra is kihatással van. Harmonikus helyzetben türelmet, a kiteljesedésre való érzéket és vágyat, valamint folyamatos jó hangulatot teremt. Túlfeszített állapotban azonban extra érzékenységet, szentimentalizmust, mániás depressziót, kiégést, valamint a valóság elöli fantázia világba való menekülést jelölheti.

 

 

Merkúr

A gyors észjárású hírvivő és kommunikációs szaktekintély, a Merkúr, az Ikrek és a Szűz jegyét uralja, míg esésben az Oroszlánban, rangvesztve a Nyilasban és a Halakban található. A karokért, a vállakért, a tüdőkért, a kommunikációhoz szükséges idegekért, valamint a vérerek szűkítéséért és tágításáért felel. Sérült, akadályozott helyzetben nagyfokú nyugtalanságot, idegességet idézhet elő, szeszélyes, kiszámíthatatlan személyiséget teremthet. Akaratlan mozgásokkal és rángásokkal, beszéd- vagy kifejezés nehézséggel, figyelemzavarral keserítheti meg „viselője” életét. Túlpörgetett állapotban hasonló tüneteket mutathat - végletes nyughatatlanságot, idegbajt, zavaros gondolkodást. Ugyanakkor kiegyensúlyozott helyzetben logikus, praktikus és gyors gondolkodást, éleselméjűséget, kiváló beszédkészséget, intelligens játékosságot és kíváncsiságot, örök tanulásivágyat sugallhat.

 

Vénusz

A Vénusz a Bika és Mérleg jegyét uralja, emelkedésben a Halakban, esésben a Szűzben, míg rangvesztve a Skorpió és Kos jegyében található. A szépség, a nőiség és érzékiség bolygója, a belső elválasztású mirigyeket, a veséket, a kiválasztást, a vénákat, a petefészkeket és a heréket, valamint a női szexualitást felügyeli. Akadályoztatott vagy túlfokozott helyzetben sebezhetőséget, különböző fokú kényelmetlenséget és kellemetlenséget, az önuralom hiányát keltheti, élvezethajhászást, mértéktelen falánkságot idézhet elő. Ugyanakkor a Vénuszt igazából nehéz „megbántani”, kibillenteni az egyensúlyából, ezért csak folyamatos és nagyon erőteljes nyomás alatt vezethet komolyabb betegségekhez. Harmonikus helyzetben kimagasló szépérzéket, művészi hajlamot, kellemet, bájt és általános jóérzést, jól-létet remélhetünk tőle.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.